Achtbaan van emoties

Als begeleider werk ik intuïtief met mijn levenservaring, zakelijke achtergrond, brede opleiding en mijn jarenlange ervaring met paarden en mensen. Ik begeleid mensen en teams op hun innerlijke weg naar leiderschap en verbinding.

Stel je voor dat je in een achtbaan zit. Je klimt langzaam omhoog, voelt de spanning opbouwen, en dan, plotseling, stort je naar beneden. Je hart bonst, je ademhaling versnelt, en voordat je het weet, zit je in de volgende bocht. Zo gaat het ook met emoties, toch? Soms heb je die pieken van geluk, andere keren de dalen van verdriet of frustratie. Het ene moment lijkt alles rustig, en het volgende moment word je overweldigd door een golf van gevoelens.

Hoe ga je daarmee om? Veel mensen proberen hun emoties te controleren of weg te duwen, maar dat is alsof je probeert stil te blijven zitten in een achtbaan. Het is onmogelijk. Het enige wat je kunt doen, is je vasthouden en de rit doorstaan. Maar wat nou als je leert te voelen en te begrijpen wáár die emoties vandaan komen? Wat als je die gevoelens een stem geeft, in plaats van ze te negeren?

Daar komt paardencoaching om de hoek kijken. Paarden reageren instinctief op emoties en energie. Ze zijn als spiegels: ze laten je zien wat je vanbinnen voelt, zonder oordeel. Stel je voor dat je naast een paard staat, vol met die achtbaan aan emoties. Het paard voelt dat. Het loopt misschien weg of blijft juist heel dichtbij, afhankelijk van wat jij uitstraalt. Door samen te werken met het paard, ontdek je wat er écht speelt en hoe je weer grip kunt krijgen op je emoties – zonder ze weg te drukken, maar door ze te begrijpen en los te laten.

Het is net alsof je leert om met die achtbaan mee te bewegen, in plaats van ertegen te vechten. Je komt er sterker uit, met meer rust en balans, omdat je jezelf de ruimte hebt gegeven om écht te voelen. En dát is de kracht van paardencoaching.

Gerelateerde berichten

0 reacties

Pin It on Pinterest

Shares
Share This