Paardencoaching

Coaching met behulp van paarden, geschikt voor zowel individueel als teams.

Je ziet het letterlijk voor je

Als je bij paarden bent dan komen er allerlei aspecten van persoonlijk leiderschap, relatie en communicatie op een natuurlijke manier aan de orde. Met mijn paarden kun je daarom heel goed oefenen voor situaties in je dagelijks leven. Ieder paard heeft weer een andere kwaliteit om je te helpen. Je ontdekt wat jouw gedrag teweeg brengt. Je ziet het letterlijk voor je.

Dat komt door de bijzondere eigenschappen van paarden:

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt op dat moment.

Ze zijn volledig in het hier en nu en reageren daardoor gelijk. Je ervaart de gevolgen van je gedrag meteen door de reactie van het paard.

Paarden kunnen mensen innerlijk raken. Voor sommige mensen zijn ze heel spannend.  Dat biedt op een natuurlijke manier de kans om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Mijn Werkwijze

Tijdens coachen met paarden krijg je van mij opdrachten die je onder mijn begeleiding met het paard uitvoert. Je staat daarbij naast het paard (je zit dus niet op het paard).

Het zal duidelijk worden wat er nu bij jou speelt, dit is leidend voor de sessie. Je kunt denken aan vragen rond leiderschap, contact, communicatie, relaties, zelfvertrouwen en werken vanuit gevoel. Doordat thema’s duidelijk zichtbaar worden krijg je gelijk respons van het paard op je handelen.

Wat kun je verwachten

Je ontdekt hoe je handelt in bepaalde situaties en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Dit geeft je een heel nieuw perspectief op jouw leven en op de keuzes die je maakt.

Wat jouw hulpvraag ook is, je hebt de oplossingen al in je. Je gaat aan de slag om deze oplossingen te vinden. De nadruk ligt dus op jouw vermogens (en niet op je zwakheden). Je voelt je daardoor krachtiger dan ooit.

Paarden willen dat je echt bent, authentiek. Dat lukt alleen als je goed geaard bent en als je je denken en voelen met elkaar in overeenstemming brengt. Je leert door het contact met het paard ontdekken wie jij echt bent en wat bij jou past. Ik zal je hier dan ook goed in begeleiden en samen ontdekken wat je het beste zou kunnen doen.

Na een coach sessie kun je betere keuzes maken, zodat je het leven gaat leiden dat bij jou past. Krijg je meer zelfvertrouwen, zodat je niet langer aan jezelf twijfelt, maar in actie komt.

Nieuwsgierig?
Of heb je interesse in mijn aanbod?

Neem gerust contact op.
info@hmcoaching.nl  |  06 25 00 77 86

Voor wie is dit geschikt?

Teams

Teamuitje

Leiderschap

Verbeteren van de communicatie

Veranderingsprocessen, reorganisaties

Samenwerking en vertrouwen

Jong volwassenen en volwassenen

Aan je zelfvertrouwen willen werken.

Welke keuze wil je maken?

Betere relatie willen hebben.

Weer leren voelen.

Pin It on Pinterest